Een ridderfeest

Jill werd vijf en we gaven een feestje voor de vriendjes van haar klas. Zij koos als thema ridders en prinsessen en werd voor die dag Ridder Jill Carolus Leeuwenhart Duchateau. Ja, het ging Jill vooral om de ridders, niet zozeer de prinsessen. Zoals ik eerder al wel eens vermeldde is Jill niet zo’n meisje meisje. Zij houdt van dinos en ridders. Dus een ridderfeest! We lieten de mama’s en de papa’s weten dat iedereen verkleed mocht komen en zie hieronder het resultaat:

8

Jill kreeg uiteraard ook een passend ridderkostuum:

IMG_6325

Poserend aan de poort van haar kasteel:

r3

Voor de decoratie van het feest koos ik als hoofdkleuren groen en wit. Hier en daar gebruikte ik wat zilver. Dat betekende dus concreet een groen en witte vlag met een zilveren leeuw erop, groen met witte vlaggen, witte kaarsen en een witte feesttafel versierd met groene planten, nep-klimop in dit geval.

ridder-2

We hebben het al wel eens vaker over topadresjes voor feestmateriaal en “den Action” is ook zo’n topper. Ik scoorde er plastic wijnglazen, sierlijke glazen potten om snoepjes in te doen, en nep kaarsen die er super echt uitzien. Een koopje allemaal, ik zeg het u!

Hieronder trouwens nog een detail van de vlag die ik voor de gelegenheid maakte:

 

4

Toen alle ridders en prinsessen op het feest gearriveerd waren riepen we hen bij elkaar voor een klein verhaaltje. Ridder Jill Carolus Leeuwenhart Duchateau’s schatkaart was gestolen door de boosaardige Ridder Petrus. Iedereen moest dus waakzaam zijn want Ridders houden wel van een feest en het was dus ook te verwachten dat die Ridder Petrus ten tonele zou verschijnen. Eén van de genodigde prinsessen kwam gelukkig al meteen met een strategisch plan af om Ridder Petrus tezamen met alle andere prinsessen te omsingelen. We lieten nog een foto rond gaan zodat iedereen de ridder onmiddellijk zou herkennen. Daarna werd het feest plechtig geopend en mocht iedereen één voor één door de poort het kasteel betreden.

91035

Om goed voorbereid ten strijde te kunnen trekken kregen onze genodigde ridders en prinsessen elk een eigen (houten) schild. Ze mochten dat schild vervolgens versieren met  glitterstickers en ze konden de eerste letter van hun naam op het schild verven. Hiervoor had ik gotische letters uitgesneden. Het moet gezegd dat de ene ridder zich er al wat sneller vanaf wilde maken dan de andere en vooral onder de prinsessen bleken er echte creatievelingen te zijn wiens schild niet hard genoeg kon blinken 😉

1112

Terwijl de schilden lagen te drogen in de zon konden de ridders en prinsessen leren boogschieten. Want ook dat kan van pas komen als je een stoute ridder moet vangen.

347

De mogelijke inval van Ridder Petrus werd echt wel tot in de puntjes voorbereid want na het boogschieten leerde iedereen kanonskogels werpen. Oftewel waterballonnen gooien wat met deze temperaturen ineens de nodige afkoeling bood.

32

Eén ridder verscheen ietwat laat op het appel want hij kwam helemaal van de zee. Maar o wat had die ridder een prachtig kostuum. Zelf was Ridder Victorius ook heel fier op zijn kostuum, zo fier dat hij het de rest van de dag nog met trots zou dragen. Warm weer of niet, een echte ridder kan dat allemaal aan!

33

Ridder Richard Leeuwenhart verscheen ook iets te laat op het feest. Hij deed eerst nog een stevige middagdut om zo vol energie ten strijde te kunnen trekken.

1415

Na al die voorbereidende oefeningen moest er even op kracht gekomen worden. Met kinderchampagne of fruitsap, snoepjes en een lekkere chocoladetaart met frambozen. Was het de zomerse temperatuur of de spanning? Deze ridders en prinsessen hadden niet al te veel honger…

191817

Zoals dat hoort was er ook een taart in thema. De draak maakte ik van marsepein.

16

En dan… van tussen het struikgewas klonk er plots gefluit! Ridder Jill had het meteen in het snuitje, Ridder Petrus was gearriveerd!

2021222423

Met al die voorbereidingen en voorzien van de nodige bescherming lukte het de ridders en prinsessen om in één, twee, drie de schatkaart te ontfutselen. Ridder Jill was in haar nopjes! En Ridder Petrus? Die werd genadeloos afgestraft! Met eieren… Gelukkig geraakte Ridder Petrus niet gewond, enkel een beetje besmeurd.

252627

Toen Ridder Petrus dan maar afdroop kon er naar de schat gezocht worden. De oude schatkaart werd opengevouwen en de ridders en prinsessen gingen op zoek.

383739

En ze vonden een grote kist met snoepjes en kleine speelgoedjes die eerlijk verdeeld werden onder de genodigden en de jarige.

2830

Elk kindje kreeg een zakje om zijn buit in te bewaren en met de instax camera trok ik een foto van Jill met haar vriendje. De foto werd vervolgens mee aan het zakje vastgemaakt.

De rest van het feestje vermaakten de kinderen zich op de trampoline en met de waterslang. En buiten Ridder Victorius eindigden alle ridders en prinsessen in hun onderbroek want met zulke warme temperaturen is er niks zo leuk om in je onderbroek rond te lopen en elkaar nat te maken! 🙂

X Sofie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s