Een ‘kleine’ update in de vorm van een kaartje voor Camille

img_5225Na een lange stilte is het eens tijd voor een update. De goesting om te bloggen is zeker nog niet verdwenen. Maar zoals we al eerder vertelden vond Sofie haar droomhuis en na héél lang zoeken vonden Santiago en ik uiteindelijk ook het huis dat aan zowat al onze criteria voldeed. Een huis met drie slaapkamers, één voor ons, één voor Amélie en al snel bleek dat de derde kamer ook van pas zou komen want Amélie zou grote zus worden. We tekenden de compromis in Mei en werkten hard door om in Augustus te kunnen verhuizen. We leefden een zomer zonder keuken en keken halsreikend uit naar de installatie van de verwarmingselementen op de benedenverdieping. Die kwamen er half November. Niets te vroeg zo bleek, want ook al was ik uitgerekend voor 29 December, onze kleine zus besloot dat ze er na 8 maanden al genoeg van had en werd exact één maand te vroeg geboren.

Amélie werd dus grote zus, een héle trotse, van kleine zus Camille! Ook al was ons tweede dochtertje dan een maand te vroeg geboren, ze was gelukkig sterk en gezond. Een zwaardere versie zelf dan haar grote zus die 2,5 week te vroeg kwam. Ondertussen is Camille al 3 maanden oud. Ze heeft het nog niet al te makkelijk gehad door vervelende reflux en een aantal verkoudheden maar ze komt gelukkig flink bij.

Voor het kaartje en de doopsuiker kon ik op de hulp van Sofie rekenen. Ik noteerde een aantal kernwoorden op papier, koos kleurenschema’s op Pinterest en Sofie werkte het idee verder uit. Ik wilde graag een kaartje met een botanisch thema dat een beetje winters aandeed maar niet té, vrouwelijk maar niet té :-).

img_5224

Ik ben superblij met het eindresultaat van het kaartje. De voorkant kreeg alle kleuren uit het kleurenschema dat ik voor ogen had en de achterkant werd roze. Om het geheel wat zachter te maken kreeg het kaartje ook afgeronde hoekjes. Voor de envelop kozen we voor een aangepaste binnenkant in donkerblauw en een bijpassende sluitsticker die we meteen ook gebruikten voor de doopsuiker.

Wat de doopsuiker betreft hield ik het vrij eenvoudig. Bij de geboorte van Amélie had ik zelf zakjes gestikt en sleutelhangers met een vilten vogeltje gemaakt. Deze keer was er omwille van het huis geen tijd voor DIY gedoe dus kochten we vierkante doosjes en theebuisjes. Ik ben zelf geen fan van suikerbonen en omdat het een winterkindje zou worden leek thee me wel een leuk alternatief. Ik bestelde online 500 gr thee van twee verschillende soorten, een rode thee en een kruidenthee en vulde daarmee de glazen buisjes. Een gouden lintje en een name tag eraan en klaar is kees.

Hieronder enkele foto’s van het eindresultaat:

img_5212img_5221img_5226img_5225

X Karlien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s