Themafeest: Camping

Met het kampeerseizoen in aantocht delen wij hier graag foto’s van het campingfeestje dat we enkele jaren geleden organiseerden voor Pieter zijn verjaardag.

De dirty thirty… Dat vroeg om een themafeest! Toen Pieter 30 werd was het thema heel snel gekozen. Als kampeerfanaat koos hij ervoor om de tuin om te toveren in een mini-camping. Op de uitnodiging werden de gasten gevraagd om hun beste campingsmoking (lees: lelijk trainerspak) aan te trekken en zoals dat op een camping hoort werd de barbecue bovengehaald om de genodigden van de nodige spijs te voorzien.

dsc_4833

Ik verzorgde de aankleding van het feest. De camping voor één dag kreeg een eigen logo dat werd gebruikt als uithangbord maar ook als versiering voor het “servies”. Alles in wegwerpvorm want dat paste wel bij het thema en betekende vooral geen afwas voor de gastvrouw- en heer.

 

Gelukkig zat de zon mee op de dag van het feest en kon er zoals gepland gebarbecued worden. Dat is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van kamperen. Nadat de kampeerders hun vleesje bij de jarige aan het vuur hadden opgehaald konden ze hun bord volladen aan de salad bar. Er was aardappelsalade, pastasalade en een salade van watermeloen, feta en olijven.  Frans  brood en de nodige sausjes maakten de maaltijd compleet.

 

Niets vervelender dan een verkleedfeestje organiseren en dan één voor één niet-verklede gasten moeten verwelkomen omdat ze zogezegd niets hadden liggen dat bij het thema paste (lees: te beschaamd zijn om verkleed rond te lopen). Daar sta je dan van kop tot teen uitgedost in thema!

Gelukkig had iedereen het thema en de dress code op de uitnodiging goed begrepen. Vele van de gasten waren all the way gegaan: the trashier, the better! 🙂 Niet dat wij denken dat kampeerders per sé een marginaal volkje is, maar het is nu eenmaal leuker om de trashy kampeerder voor ogen te houden in plaats van de ‘saaiere’ versie die zijn volledige kampeeroutfit bij de Decathlon gaat kopen (ken je dat zo van die beige lange broeken die je dan kan afritsen tot een bermuda?). Karlien en Santiago hadden in hun verkleedkoffer niet echt iets in het thema en besloten dan maar te gaan shoppen bij Zeeman en Wibra. Een schot in de roos en een supertip moest je je ooit als trashy kampeerder willen verkleden! Voor zo’n luttele 30 euro was het ganse gezin volledig in thema uitgedost (zie eerste foto hieronder).

 

Zo’n trainingspak zit lekker comfortabel dus kon er tot in de vroege uurtjes gedanst worden. Onze jongste broer en zijn lief, DJ-duo Bricole en Hugo, zorgden voor aangepaste muziek.

dsc_4786dsc_4869

X Sofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s