De haarkunstenaressen van Theater Savooi

Zelf noemen ze zich de Savooimadammen (ook een hele leuke naam) maar in mijn ogen zijn het toch vooral kunstenaressen, die madammen! Het Gentse gezelschap van Theater Savooi strijkt overal in het land neer om kinderen en volwassenen van knotsgekke en supermooie kaspels te voorzien. Ze stonden al op grote festivals maar zijn ook te boeken voor bedrijfsfeesten of privé-feestjes.

Kinderkapsalon_H (1)
Foto door Theater Savooi (www.theatersavooi.be)

Vorige zomer kwam ik de Savooimadammen al eens tegen op een evenement. Amélie was razend enthousiast toen ze meisjes met rietjes en parapluutjes in de haren voorbij zag komen. Dat wilde ze ook! Maar haar enthousiasme werd al snel getemperd door de lange wachtrij. De lokroep van de draaimolen naast het kapsalon was helaas te groot en die dag is het er dus niet van gekomen om het kapsalon van Theater Savooi te bezoeken.

Kinderkapsalon_H (2)
Foto door Theater Savooi
Kinderkapsalon_H (11)
Ook stoere jongens gaan naar het kapsalon van de Savooimadammen. Foto door Theater Savooi.

Gelukkig kregen we vorige week een herkansing 🙂 In het blaadje van de gemeente las ik dat de start van de jeugdboekenmaand in de bibliotheek feestelijk gevierd zou worden. “Theater Savooi met hun kinderkapsalon” stond er als eerste op het feestmenu vermeld. Als vaste klanten van de bibliotheek konden we de feestelijkheden niet aan onze neuzen voorbij laten gaan. En al helemaal niet als de Savooimadammen van de partij zijn!

IMG_0239
Wij mochten met één van onze favoriete boekenfiguren op de foto. Valt het op dat Amélie niet graag poseert? 🙂

Met voldoende lectuur in de buurt viel het wachten voor Amélie deze keer heel goed mee 😉 De boekjes werden zelfs vrij snel aan de kant gelegd, en met open mond bewonderde ze de handige handen van de madammen die in geen tijd een prachtig kaspel te voorschijn toverden. Toen Amélie aan de beurt was ging ze braafjes op de stoel zitten en liet zonder morren haar haren kammen. Dat is thuis wel even anders! Ze kreeg een grote schattige dot, een superleuke strik gemaakt van een pagina uit een leesboek en glitters in de haren om het helemaal af te maken. De haaraccessoires maken de dames zelf met allerhande materiaal dat ze ‘upcyclen’ zoals dat zo mooi heet. Bij Amélie waren het toch vooral de glitters die het hem deden 🙂

image1-2
Braaf stilzitten
image3
Het eindresultaat (mijn excuses voor de slechte fotokwaliteit maar ik had enkel mijn GSM bij de hand)
image2
Zit m’n haar nog goed?
image1
Oké, nu kunnen we terug naar huis…

Na een verhaaltje in het vertelhoekje, een kwartiertje knutselen en een rondje karaoke keerden we terug naar huis. ‘S avonds mochten haar haren na veel gediscussieer gekamd worden: “maar heel voorzichtig voor mijn glitters hé mama, want die moeten er voor altijd in blijven” 🙂

Ja ja, wij zijn grote fan van de Savooimadammen. Op hun Facebook pagina las ik trouwens dat ze dit jaar al tien verjaardagskaarsjes mogen uitblazen! Way to go!!

X Karlien

 

 

 

Een gedachte over “De haarkunstenaressen van Theater Savooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s