Over misthoorns, zeeuwse bolussen en breiwerkjes

img_1455

ZEELAND IS ALTIJD EEN GOED IDEE! Dat dacht ik toen ik na uren en uren surfen op het net naar betaalbare hotels in Nederlandse steden (Rotterdam, Den Haag of Utrecht) toch maar koos voor een weekendje aan zee in plaats van een citytrip om mama’s verjaardag te vieren. Vorig jaar namen onze mannen en broers onze papa mee op verjaardsagsweekend naar Amsterdam. Ze gingen naar een barbershop, aten veel te pikante pasta en konden nauwelijks slapen in het airbnb appartementje dat ze gehuurd hadden, in het centrum van Amsterdam vlak tegenover een nachtclub.

img_1443

Dit jaar was het dus onze beurt om er eens op uit te trekken en we deden mama een zelfgemaakte bon cadeau voor een weekendje weg met de dochters. Aanvankelijk ook met het idee om een Nederlandse stad te bezoeken. Citytrippen is super leuk, maar echt compleet relaxed kom je toch niet terug van zo’n weekend. Ik vind het leuker om een hele week uit te trekken om een stad te bezoeken. Dan kan je een beetje de local uithangen en je lijstje met bezienswaardigheden helemaal afvinken zonder gehaast van het ene uiteinde van de stad naar het andere te moeten lopen. En nu we er eindelijk eens zonder kinderen op uit trokken wilden we eigenlijk toch vooral rust. Dus toch maar geen citytrip. En zo kwam ik uiteindelijk weer uit bij Zeeland, want, jawel, Zeeland is altijd een goed idee! En wel om deze redenen:

  1. Het is vlakbij. Slechts 1,5 uurtje rijden en je bent er al;
  2. Zelfs in de zomer vind je er nog stranden waar het rustig is;
  3. Aan vele stranden zijn er strandpaviljoenen waar je lekker en betaalbaar kan eten;
  4. De mensen zijn er altijd vriendelijk;
  5. Kibbelingen en Zeeuwse bolussen… njam, njam!

We huurden een huisje in het Landal park in Nieuwvliet-Bad. Een echte aanrader!

img_1459

En omdat we toch voor een ontspannen weekend gingen zonder echte plannen kozen we voor de extra luxe bungalow die voorzien is van een whirlpool, een sauna en een sunshower (ja, daar hadden wij ook nog nooit van gehoord. Het valt het best te beschrijven als een zonnebank in de douche, je moet er maar op komen!). Ik deed vooraf bood-schappen en we namen ook wat gezichtsmaskertjes enzo mee om er een echt relaxed weekend van te maken.

De eerste avond installeerden we ons een beetje en gingen aan het aperitieven, gevolgd door een hardcore avondje… Breien op de bank! 🙂 Maar het resultaat mocht er wezen. Aan het einde van het weekend had Sofie een muts klaar voor Jill.

img_1462

Ons ontbijt de volgende morgen was lekker uitgebreid en stevig. Keuze genoeg ook want ik bleek inkopen te hebben gedaan voor tien in plaats van vier personen :-). Eitjes met spek, vers fruit, zalm met avocado, lekkere kazen en warme broodjes en croissants. Dat alles met een glaasje fruitsap en een theetje erbij. We wilden een flinke wandeling gaan maken dus daar wil je niet met een lege maag aan beginnen. img_1468

img_1467

Het vakantiepark ligt op zo’n 10 minuutjes wandelen van het strand. De eerste dag was het heel winderig maar dat kon ons niet tegen houden. We wandelden afwisselend in de polders en op het strand en konden ons na twee uurtjes flink wandelen verwarmen in een strandbar want velen daarvan zijn zelfs in de winter open. Achter het glas met een warme choco naar de golven staren, daar wordt een mens gelukkig van! En met hernieuwde energie wandelden we helemaal terug over het strand tot aan, jawel, het volgende strandpaviljoen. Eentje waar ze een pizzaoven hebben en je dus lekkere pizza’s kan smullen of een pasta met vis zoals de jarige verkoos. Met een overvolle maag geraakten we nog juist tot aan ons huisje waar we de rest van de namiddag en avond bleven.

We maakten van het huisje ons eigen kuuroord. Een mislukte poging om de whirlpool aan de praat te krijgen kon de pret niet bederven want er was nog een sauna, gezichtsmaskers om af te pellen en een kilo pralines van Leonidas. En er werd uiteraard nog gebreid en een cheesy film gekeken.

img_1451img_1449img_1461

Naar Zeeland gaan zonder Zeeuwse bolussen te eten, dat zou echt een doodzonde zijn. Een ware caloriebom die zoete broodjes, maar o zo lekker! En gelukkig verkochten ze bolussen in het winkeltje van het vakantiepark. Met een bolus en een wederom stevig ontbijt achter de kiezen besloten we na een kort overleg (winkelen of wandelen?) om toch maar opnieuw te gaan wandelen. En wat een geluk dat we daarvoor kozen want het was een bijzondere dag. Het zonnetje scheen maar er hing een lage mist over de zee waardoor de boten voortdurend met de misthoorns blaasden. Net zoals in de films van Pirates of the Caribbean (oké, iets minder exotisch) doken er af en toe schepen op uit de mist. We hebben er die dag meer gehoord dan gezien.

img_1444img_1458img_1456img_1445

Voor onze flinke wandeling beloonden we onszelf met een brownie. Dat mocht wel na 30.000 stappen (o ja, de Fitbit is mijn nieuwste speelgoed!) ook al hadden we een bolus bij het ontbijt ;-).

Uiteindelijk werd het dus meer een wandelweekend dan een relaxweekend waar we alle drie heel hard van genoten hebben. Het feestvarken content en wij ook. Misschien een jaarlijkse traditie van maken?

X Karlien

img_1452

 

 

 

Een gedachte over “Over misthoorns, zeeuwse bolussen en breiwerkjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s